Comprueba tu nivel de inglés con este test de nivel de inglés

Choose the ONE answer a), b), c) or d) that BEST completes each sentence. Mark the answer on your answer sheet.

1          I don’t understand this sentence. What ……………………?

 

a)         does mean this word   

b)         does this word mean   

d)         this word means

c)         means this word

______________________________________________________________________

 

2          Robert…………………..away two or three times a year.

 

a)         is going usually

b)         is usually going

c)         usually goes

d)         goes usually

______________________________________________________________________

 

3          It was a boring weekend………………..anything.

 

a)         I didn’t            

b)         I don’t do       

c)         I didn’t do

d)         I haven’t done

______________________________________________________________________

 

4          The policeman……………………me not to park there.

 

a)         said     

b)         let       

c)         made

d)         told

______________________________________________________________________

 

5          …………………………………..is a problem.

 

a)         The widely spread use of Internet        

b)         The Internet’s widely spread use         

c)         Internet’s use widespread

d)         The widespread use of Internet

______________________________________________________________________

 

6          Sally has been working here………………..

 

a)         for six months. 

b)         since six months.         

c)         six months ago.

d)         since six months ago.

______________________________________________________________________

 

7          My mother…………………………….in Italy.

 

a)         grew up          

b)         has grown up  

c)         had been grown up

d)         was grown up

______________________________________________________________________

 

8          I…………………. tennis a lot, but I don’t play very much now.

 

a)         Was playing    

b)         Was used to play        

c)         use to play

d)         used to play

______________________________________________________________________

 

9          That bag looks heavy.  ………………………you with it.

 

a)         I’m helping      

b)         I help  

c)         I’ll help

d)         I could helped

______________________________________________________________________

 

10        - Ana is in hospital.

            - Yes, I know ………………. her this evening.

 

a)         I visit   

b)         I’m going to visit         

c)         I’ll visit

d)         I visit to

______________________________________________________________________

 

11        I went to London …………….. clothes.

 

a)         for buying        

b)         for to buy        

c)         to buy

d)         for buy

______________________________________________________________________

 

12        If…………that again, ……………….. you.

 

a)         You say / I hit 

b)         You’ll say / I’ll hit        

c)         you’ll say / I hit

d)         you say / I’ll hit

______________________________________________________________________

 

13        The fire spread through the building very quickly, but fortunately everybody………………………..

a)         was able to escape      

b)         was escaped   

c)         could to escape

d)         had been escaped

______________________________________________________________________

 

14        What was the problem? Why …………….. leave early?

 

a)         had you to         

b)         did you have to           

c)         must you

d)         you had to

______________________________________________________________________

 

15        You missed a great party last night. You …………………. Why didn’t you?

 

a)         must have come          

b)         should have come       

c)         could to have come

d)         had to come

______________________________________________________________________

 

16        If I were rich, ……………………a lot.

 

a)         I’ll travel         

b)         I can travel      

c)         I would travel

d)         I travelled

______________________________________________________________________

 

17        I wish I ………………… have to work tomorrow, but unfortunately I do.

 

a)         don’t   

b)         didn’t  

c)         wouldn’t

d)         won’t

______________________________________________________________________

 

18        The weather is horrible. I wish it …………………. Raining. Then we could go out.

 

a)         would stop      

b)         had stopped    

c)         stops

d)         will stop

 

______________________________________________________________________

 

19        We …………………………… by a loud noise during the night.

 

a)         Woke up        

b)         Are woken up 

c)         were woken up

d)         were waking up

______________________________________________________________________

 

20        A new supermarket is going to ……………. next year

 

a)         build    

b)         be built

c)         be building

d)         building

______________________________________________________________________

 

21        There’s somebody walking behind us. I think …………………………

a)         we are following          

b)         we are being followed 

c)         we are followed

d)         we are been followed

______________________________________________________________________

 

22        - Where ……………………?

            - In Chicago.

 

a)         were you born 

b)         are you born   

c)         have you been born

d)         did you born

______________________________________________________________________

 

23        Jane …………….. to phone me last night, but she didn’t.

 

a)         supposed        

b)         is supposed     

c)         was supposed

d)         it supposed

______________________________________________________________________

 

24        Paul is organising a party and He wants ..................................

 

a)         that his friends come    

b)         to his friends come      

c)         to come his friends

d)         his friends to come

______________________________________________________________________

 

25        Hi Joe! I didn’t expect to see you. Sonia said you ………….. in hospital.

 

a)         are      

b)         were   

c)         was

d)         should

______________________________________________________________________

 

26        Ann ........................ and left.

 

a)         said goodbye to me     

b)         said me goodbye         

c)         told me goodbye

d)         told to me goodbye

______________________________________________________________________

 

27        - What time .............................?

            - At 08:30.

 

a)         starts the film   

b)         does start the film        

c)         does the film start

d)         is the film start

______________________________________________________________________

 

28        The Police officer stopped us and asked us where ..................................

 

a)         were we going 

b)         are we going   

c)         we are going

d)         we were going

______________________________________________________________________

 

29        You can’t stop me…………………what I want.

 

a)         from doing      

b)         do       

c)         to do

d)         that I do

______________________________________________________________________

 

30        Do you want ………………with you or do you want to go alone?

 

a)         me coming      

b)         me to come     

c)         that I come

d)         that I will come

______________________________________________________________________

 

31        I know I locked the door. I clearly remember ………………….. it.

 

a)         locking

b)         to lock

c)         to have locked

d)         of locking

______________________________________________________________________

 

32        She tried to be serious, but she couldn’t help …………………………..

 

a)         laugh   

b)         to laugh           

c)         that she laughed

d)         laughing

______________________________________________________________________

 

33        I’m tired. I’d rather ………………..out this evening, if you don’t mind.

 

a)         Not going        

b)         Prefer not to go           

c)         don’t go

d)         not go

______________________________________________________________________

 

34        ………………………………..a problem in the big cities.

 

a)         Crime is          

b)         The crime is    

c)         The crimes are

d)         It is crime

______________________________________________________________________

 

35        When ……………………invented?

 

a)         Was telephone

b)         Were telephones         

c)         were the telephones

d)         was the telephone

______________________________________________________________________

 

36        …………………….. are two important international organizations.

 

a)         NATO and UM          

b)         The NATO and the UN          

c)         NATO and the UN

d)         NATO’s and UN’s

______________________________________________________________________

 

37        Nuclear plants produce .......................................

 

a)         extreme toxic waste    

b)         extremely toxic waste  

c)         waste extreme and toxic

d)         toxic extreme waste

______________________________________________________________________

 

38        What time .........................on TV?

 

a)         is the news      

b)         are the news    

c)         is news

d)         is the new

______________________________________________________________________

 

39        It took us quite a long time to get here. It was ………………………….journey.

 

a)         three hours      

b)         a three-hours   

c)         a three-hour

d)         the three hour

______________________________________________________________________

 

40        There are ..............................of people who do not have  ...............................          water.

 

a)         millions / the running    

b)         millions / running          

c)         a million / running

d)         million / the running

______________________________________________________________________

 

41        What time shall we ………………………..tomorrow?

 

a)         meet    

b)         meet us           

c)         meet ourselves

d)         meet us up

______________________________________________________________________

 

42        They live on a busy road.  …………………………….a lot of noise from the traffic.

 

a)         It must be        

b)         There were     

c)         there must have

d)         there must be

______________________________________________________________________

 

43        He’s lazy. He never does ......................................work.

 

a)         some   

b)         any      

c)         no

d)         nothing

______________________________________________________________________

 

44        ...................................tourists don’t visit this part of town.

 

a)         The most         

b)         Most of           

c)         Most

d)         The most of

______________________________________________________________________

 

45        I asked two people the way to the station, but ………………..of them could help me.

 

a)         none    

b)         either   

c)         both

d)         neither

______________________________________________________________________

 

46        The bus service is excellent. There’s a bus ……………….ten minutes.

 

a)         each    

b)         every   

c)          all

d)         the

______________________________________________________________________

 

47        I don’t like stories.................have unhappy endings.

 

a)         that     

b)         they     

c)         that they

d)         who

______________________________________________________________________

 

48        I didn’t believe them at first, but in fact …………………………was true.

 

a)         all which they said       

b)         that they said   

c)         all what they said

d)         what they said

______________________________________________________________________

 

49        What’s the name of the man ………………………..?

 

a)         You borrowed his car 

b)         Which car you borrowed        

c)         whose car you borrowed

d)         his car you borrowed

______________________________________________________________________

 

50        Sarah couldn’t meet us, ………………was a shame.

 

a)         that     

b)         it         

c)         what

d)         which

______________________________________________________________________

 

51        Jane doesn’t enjoy her job anymore. She’s ………………. because every day she does exactly the same.

 

a)         boring 

b)         bored  

c)         bored of it

d)         boring with it

______________________________________________________________________

 

52        María’s English is excellent. She speaks ………………….

 

a)         perfectly English          

b)         the English perfectly    

c)         perfect the English

d)         English perfectly

______________________________________________________________________

 

53        I haven’t seen for …………………….. , I’ve forgotten what she looks like.

 

a)         too long          

b)         so long time     

c)         a such long time

d)         such a long time

______________________________________________________________________

 

54        We don’t have …………………………… on holiday right now.

 

a)         enough money to go    

b)         enough of money to go

c)         money enough for going

d)         money enough to go

______________________________________________________________________

 

55        The exam was quite easy -  ……………..I expected

 

a)         more easy that 

b)         more easy than

c)         easier than

d)         easier as

______________________________________________________________________

 

56        The more electricity you use, ……………………………

 

a)         Your bill will be higher 

b)         Will be higher your bill 

c)         the higher your bill will be

d)         higher your bill will be

______________________________________________________________________

 

57        The movie was really boring. It’s  ……………………. I’ve ever seen.

 

a)         The most boring movie

b)         The more boring movie           

c)         the movie more boring

d)         the most boring movie

______________________________________________________________________

 

58        Ben likes walking. …………………………….

 

a)         All mornings he walks to work.           

b)         He walks to work every morning.       

c)         He walks every morning to work.

d)         He all mornings walks to work.

______________________________________________________________________

 

59        Joe never phones me.  …………………………………

 

a)         Always I have to phone him.   

b)         I always have to phone him.    

c)         I have always to phone him.

d)         I have to phone always him.

______________________________________________________________________

 

60        Lucy ……………………….  She left last month.

 

a)         still doesn’t work here 

b)         doesn’t still work here 

c)         no more works here

d)         doesn’t work here anymore

______________________________________________________________________

 

61        ……………………………. she can’t drive, she bought a car.

 

a)         Even   

b)         Even when      

c)         Even if

d)         Even though

______________________________________________________________________

 

62        I couldn’t sleep ……………………very tired.

 

a)         in spite I was   

b)         in spite of being           

c)         despite I was

d)         despite of being

______________________________________________________________________

 

63        You should insure your bike ………………. stolen.

 

a)         in case it will be           

b)         if it will be       

c)         in case it is

d)         if it is

______________________________________________________________________

 

64        The club is for members only. You  ………………………………… you’re a member.

 

a)         can’t go in if    

b)         can’t go in without       

c)         can’t go in unless

d)         can go in unless

______________________________________________________________________

 

65        We watched TV all evening ……………..we didn’t have anything better to do.

 

a)         when   

b)         because of      

c)         while

d)         since

______________________________________________________________________

 

66        - What’s that  noise?

            - It sounds……………..a baby crying.

 

a)         as        

b)         like      

c)         as if

d)         as though

______________________________________________________________________

 

67        ………………………… history there have been armed conflicts.

 

a)         Throughout     

b)         All along         

c)         Along

d)         During all

______________________________________________________________________

 

68        Our apartment is……………………… the second floor of the building.

 

a)         At       

b)         on       

c)         in

d)         to

______________________________________________________________________

 

69        I saw Steve ………………………… a conference on Sunday.

a)         at         c)      for

b)         on        d)      to

______________________________________________________________________

 

70        ……………….. are directives that define the circumstances in which the use of force may be applied.

 

a)         Rules of engagement   

b)         Engagement rules        

c)         Engagement’s rules

d)         Rules for engagement

______________________________________________________________________

 

71        I don’t understand this sentence. Can you ……………………

 

a)         explain to me this word           

b)         explain me this word   

c)         explain this word to me.

d)         explain this word me.

______________________________________________________________________

 

72        - What time Will you be home?

            - I don’t know. It depends ……………..the traffic.

 

a)         of        

b)         for       

c)         from

d)         on

______________________________________________________________________

 

73        These shoes are uncomfortable. I’m going to …………………

 

a)         Take out them 

b)         Take them off  

c)         take off them

d)         take them out

______________________________________________________________________

 

74        They were playing cards, so I …………………………

 

a)         joined in          

c)         found out

b)         came in           

d)         broke in

______________________________________________________________________

 

75        Nobody believed Paul at first, but he ………………………to be right.

 

a)         worked out     

b)         came out         

c)         found out

d)         turned out

______________________________________________________________________

 

76        We can’t …………………..making a decision. We have to decide now.

 

a)         Put away         

b)         Put over          

c)         put off

d)         put out

______________________________________________________________________

 

77        - Have you finished painting the kitchen yet?

            - Nearly. I’ll ……………….. tomorrow.

 

a)         end it out         

b)         finish it over     

c)         finish it off

d)         end it up

______________________________________________________________________

 

78        You can always rely on Paul. He’ll never …………………………….

 

a)         put you up.      

b)         let you down.  

c)         take you over.

d)         see you off.

______________________________________________________________________

 

79        Children under 16 ……………………….. half the population of the city.

 

a)         make up          

b)         put up 

c)         take up

d)         bring up

______________________________________________________________________

 

80        I parked in a no-parking zone, but I ……………………. it.

 

a)         Came up with  

b)         Got away with 

c)      made off with

d)     got on with

______________________________________________________________________

Below you will find the answers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please mask the contents below, when completing this page.

1b), 2c), 3c), 4d), 5d), 6a), 7a), 8d), 9c), 10b), 11c), 12d), 13a), 14b), 15b), 16c), 17c), 18a), 19c), 20b), 21b), 22a), 23c), 24d), 25b), 26a), 27c) 28d), 29a), 30b), 31a), 32d), 33d), 34a), 35d), 36c), 37b), 38a), 39b), 40b), 41a), 42d), 43b), 44c), 45d), 46b), 47a), 48d), 49c), 50d), 51b), 52d), 53d), 54a), 55c), 56c), 57d), 58b), 59b), 60d), 61d), 62b), 63c), 64c), 65d), 66b), 67a) 68b), 69a), 70a), 71c), 72d), 73b), 74a), 75d), 76c), 77c), 78b), 79a, 80b)

English level test